dsu-svnaumohridski.edu.mk | Кампуваме заедно
15740
post-template-default,single,single-post,postid-15740,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Кампуваме заедно

Кампуваме заедно

Центарот за младински активизам Крик во периодот од 24 ти до 27 ми Јули 2020 год. организираше летен младински инклузивен камп ” Кампуваме заедно”. Кампот вклучуваше ученици од нашето училиште ,млади лица со попреченост и типичен развој.Кампот е финансиски поддржан од Агенцијата за спорт и млади и ги содржеше следните активности
Активности за градење на група
Активности на отворено ( пешачење , водени лудории ,кајакарење и други спортски активности)
Работилница каде се користат методи на неформално образование.
Пловење со брод и посета на манастирот Св. Наум Охридски
Интетесни и забавни активности.
На самиот камп се преземаа сите мерки за заштита од Ковид 19.